14 Απρ 2014

Κι άλλα ονόματα υποψηφίων ανακοινώνει απόψε η Λίτσα Κιτσαντά

- Με την ευκαιρία ειδικής θεματικής συνέντευξης Τύπου
- Επίσκεψη σε Πολεοδομία, Τεχνική Υπηρεσία, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, "Βοήθεια στο σπίτι", Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος "Σκουφάς", ΚΑΠΗ, Γηροκομείο

   Απόψε, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου στις 7 μμ, στο καφενείο του Ζάχου, απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη "Γ. Μόραλης", η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων με τη Ριζοσπαστική Δημοτική ΑλλαγήΛίτσα Κιτσαντά, θα παραχωρήσει ειδική θεματική συνέντευξη Τύπου.
   Θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής για την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την τουριστική ανάπτυξη.
   Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων κι απ' ότι φαίνεται, είναι αρκετά αυτά που θα κάνουν αίσθηση...
   Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι επισκέψεις του συνδυασμού. Έτσι, την Πέμπτη 10 Απριλίου η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Λίτσα Κιτσαντά, μαζί με ομάδα υποψηφίων, επισκέφθηκε την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα που αφορούν το πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης της Άρτας καθώς και άλλων χωριών και οικισμών. Συζητήθηκε η δυνατότητα επεκτάσεων του σχεδίου και η εν γένει χωροταξία, καθώς και άλλα ειδικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν σήμερα διάφορες γειτονιές και οικισμοί όπως πχ η Ελεούσα. Η ανάγκη άμεσης διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, η οποία αποτελεί και δική μας προτεραιότητα αποτελεί μείζον θέμα και κλειδί για την επίλυση πολλών προβλημάτων.
   Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη σε κοινωνικές δομές του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και στον οργανισμό «Βοήθεια στο Σπίτι», όπου, αφού έγινε ενημέρωση για το πολύ χρήσιμο κοινωνικό έργο που παράγουν, υπήρξε μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πως αυτές μπορούν να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας και είναι απολύτως απαραίτητες. Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές νιώθουν μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια, καθώς υπόκεινται σε καθεστώς ομηρείας από την βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης ως ολιγόμηνοι συμβασιούχοι με περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και πολλών δημάρχων (τελευταία και της ΚΕΔΕ) περι απαξίωσης και εν τέλει ιδιωτικοποίησης των δομών αυτών, όπως πχ δρομολογούνται με τις περίφημες ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά και κάθε ανάλογος σχεδιασμός θα μας βρει απέναντι.
   Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Λίτσα Κιτσαντά με ομάδα υποψηφίων της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής, επισκέφθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς», όπου είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία για την ιστορία αλλά και τις ανάγκες του συλλόγου αυτού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Συμφώνησε με την πρότασή τους για την παραχώρηση από το Δήμο μίας κατάλληλης αίθουσας με σκοπό τη στέγαση της πολύ πλούσιας βιβλιοθήκης του. Διατυπώθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί πνευματικό κέντρο στην πόλη μας όπου θα μπορούν να στεγαστούν όλες οι πολιτιστικές δράσεις των τοπικών συλλογών, φορέων και συλλογικοτήτων πολιτισμού, ενώ παράλληλα θα μπορεί να περιλαμβάνει και μια σύγχρονη, λειτουργική αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επισημάνθηκε ότι ο προγραμματισμός ενός ετήσιου κονδυλίου από το Δήμο για τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, θα έλυνε πολλά προβλήματα σχετικά με τις δράσεις των συλλόγων αυτών βάζοντας τέρμα και σε ένα καθεστώς οικονομικής αταξίας. Παράλληλα πολλές πτυχές του πολιτιστικού προγράμματος της παράταξής μας βρήκαν σύμφωνο και το Δ.Σ. του συλλόγου.
   Την Παρασκευή 11 Απριλίου η Λίτσα Κιτσαντά μαζί με υποψήφιους της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής επισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ του Δήμου μας και αργότερα, την ίδια ημέρα, το Γηροκομείο, όπου  συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Άρτης κκ. Ιγνάτιο και με τη Διοίκηση του ιδρύματος. Οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, ανήκουν στις πλέον ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, καθώς είναι από τα πρώτα θύματα των πολιτικών της σκληρής λιτότητας, που αποδομούν τους τομείς υγείας, ασφάλισης και τις απαραίτητες δομές φροντίδας και στήριξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.