23 Απρ 2014

Επιστολή στρατιωτικού από την Ήπειρο αποκαλύπτει την κοροϊδία με το "κοινωνικό μέρισμα" και τον ρόλο των ΜΜΕ

Η δημιουργία "κοινωνικού αυτοματισμού" και η πραγματικότητα...

   Το κείμενο που ακολουθεί στάλθηκε από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και αφορά μία επιστολή μέλους της, εν ενεργεία στρατιωτικού, που αποκαλύπτει την κοροϊδία με το "κοινωνικό μέρισμα", αλλά αναδεικνύει και τον "κοινωνικό αυτοματισμό" που προκαλείται από την κατευθυνόμενη -και σε κάθε περίπτωση πλημμελή και μη αντικειμενική ενημέρωση- από τα ΜΜΕ:
   Διαβάστε και θα καταλάβετε:

ΠΡΟΣ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)
ΘΕΜΑ: Καταβολή Κοινωνικού Μερίσματος

      1. Σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ πρόσφατα έγινε αποδέκτης επιστολής μέλους της η οποία αφορά στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος. Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
   «. Μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις κυβερνητικών παραγόντων που αφορούν στον καταμερισμό μέρους του πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2013, όπου εμφανίζουν μεταξύ των δικαιούχων και τους στρατιωτικούς, γινόμαστε κατά των καθημερινών μας επαφών με άτομα άλλων κοινωνικών ομάδων, μάρτυρες σχολίων (πολλές φορές πικρόχολων), τα οποία κινούνται έξω από κάθε πραγματικότητα και τα οποία στηρίζονται στην πλημμελή ενημέρωση επί του θέματος, από τα ΜΜΕ.
   Η πραγματικότητα, όπως είναι σε όλους μας γνωστή, είναι ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τα εισοδήματα των στρατιωτικών υπέστησαν σοβαρότατες περικοπές όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες συνεχίζονται και εντός του έτους 2014, λόγω του μηδενισμού τουυ αφορολογήτου ορίου, όπως φυσικά συμβαίνει και για άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.
   Όσον αφορά στο προαναφερθέν επίδομα από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το οποίο αναφέρεται συλλήβδην ότι θα λάβουν «οι στρατιωτικοί», αυτό στην πραγματικότητα αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό συναδέλφων και όχι όλους τους στρατιωτικούς.
   Κατόπιν των παραπάνω, εφόσον διαθέτετε ή μπορείτε να συλλέξετε στοιχεία σχετικά με τους δικαιούχους του επιδόματος μεταξύ των μελών της Ένωσης, παρακαλώ και προτείνω όπως αναλάβετε οποιαδήποτε πρωτοβουλία σας είναι δυνατή προς την κατεύθυνση της αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης σχετικά με το υπόψη θέμα.»
      2. Σε έρευνα που έχει κάνει η Ένωση στα μέλη της μόνο 1 στους 8 συναδέλφους που έχει οικογένεια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σαφώς δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Στρατιωτικοί, μετά τις μεγάλες μειώσεις που έχουμε υποστεί οι οποίες υπερβαίνουν το 40% .
      3. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                   Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
                              Θεοδώρου Γεώργιος                             Λίτσιος Ευάγγελος
                                Υπολοχαγός (ΠΖ)                                  Υπίλαρχος (Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.