17 Απρ 2014

Ήταν 17 του Απρίλη που "έφυγε" ο Νίκος

Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα Νίκο...

   Ο Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, που με τη φωνή του, σαν βαθύ λυγμό, ένοιωθε ό,τι μελωδία ξεστόμισε, έφυγε πριν 3 χρόνια (πότε πέρασαν κιόλας;) στις 17 του Απρίλη...
   Μέχρι και τον θάνατο του, ζούσε έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα μεγάλο κτήμα κάπου ανάμεσα στο Πανόραμα και τη Θέρμη, με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Μιλούσε με τα άλογά του, φρόντιζε τα λουλούδια του και κατέγραφε, όπου πήγαινε, παραδοσιακά τραγούδια. Σε μια τέτοια αναζήτησή του είχα την ευκαιρία και την τιμή να τον γνωρίσω και να καταλάβω πόσο ατόφια, πόσο ουσιώδης προσωπικότητα ήταν.
   Έπινε μόνο με καλούς φίλους, χαμογελούσε, έγραφε τραγούδια που μιλάνε για πράγματα απλά και αληθινά που αφορούν όλους μας. Αποχωριζόταν την πόλη του μονάχα όταν συνοδοιπορούσε με τη “Λοξή Φάλαγγα” για να μας χαρίζει τις αξέχαστες καλοκαιρινές ανά την Ελλάδα συναυλίες του!!!
   Ο Νίκος Παπάζογλου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 17 Απρίλη του 2011 σε ηλικία 63 ετών και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, ενώ μία εβδομάδα πριν είχε βγει από το νοσοκομείο όπου έκανε χημειοθεραπείες...
   Αν θέλετε να διαβάσετε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα και να θυμηθείτε την μουσική του και την ιδιαίτερη, με την χαρακτηριστική χροιά, φωνή του, αν θέλετε να ακούσετε τραγούδια που είναι αληθινά και αγγίζουν την ψυχή μας χωρίς επεξεργασία και υστερίες, κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.