6 Μαΐ 2013

Για ακόμη μια φορά δίδαξε ήθος και σκόρπισε αγάπη το Μουσικό Σχολείο Άρτας - ΦΩΤΟ

Συνεχίζουν το... κατενάτσιο στο Δημαρχείο

   Τι κι αν το Μουσικό Σχολείο Άρτας διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό; Τι κι αν κερδίζει το ένα βραβείο πίσω από το άλλο; Τι κι αν έχει κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό; Όλα αυτά δεν είναι αρκετά για τους "αρμόδιους" του Δημαρχείου, ώστε να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα, που συνεχώς διογκώνεται.
   Το Μουσικό Σχολείο συνεχίζει να στεγάζεται στοιβαγμένο σε ακατάλληλο κτίριο στη Γραμμενίτσα, παρά την σύμφωνη γνώμη της Β/θμιας για μετεγκατάσταση και τις προσωπικές "δεσμεύσεις" του δημάρχου, που την υπόσχεση την έχει εύκολη, στην πράξη όμως... "κολλάει"!!!
   Πόσο ισχυρά είναι τέλος πάντων αυτά τα μικροπολιτικά συμφέροντα και πόσα ψηφουλάκια εξασφαλίζουν, ώστε να μπαίνει το Μουσικό Σχολείο στα "αζήτητα"; Ας ελπίσουμε σύντομα, πολύ σύντομα, να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σταματήσουν να το πηγαίνουν από τον Άννα στον Καϊάφα...
   Τέλος πάντων, οι καθηγητές και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου δεν περιμένουν τους δημοτικούς "άρχοντες". Συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους κι έτσι, τη Δευτέρα 29 Απριλίου του 2013, ημέρα που έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή ένωση ως Πανευρωπαϊκή ημέρα αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς Σπήλιο Κούνα, Παναγιώτη Γιαννούτσο, Μαρία Γλάβα, Natalie Pourart και τη διευθύντρια του σχολείου Ανθούλα Ζιώρη, επισκέφτηκαν το Γηροκομείο της πόλης μας και παρουσίασαν τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας στους ηλικιωμένους που μένουν εκεί.
   Είναι εκπληκτικό, καθώς την πρώτη ημέρα των διακοπών, οι μαθητές με ενθουσιασμό, ευαισθητοποιημένοι για την τρίτη ηλικία, ήρθαν κοντά στους ηλικιωμένους, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, αντάλλαξαν ευχές και χάρισαν λαμπάδες, που οι ίδιοι μαζί με την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών του σχολείου κα Άλκηστη Θεοδωράκη, είχαν στολίσει και ζωγραφίσει και διέθεσαν δύο ώρες από το πρωινό τους για να προσφέρουν χαμόγελο στους ηλικιωμένους του γηροκομείου.
   Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας παρουσίασαν τα τραγούδια με αξιοζήλευτη ακρίβεια, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του συνόλου παραδοσιακής μουσικής κου Σπήλιου Κούνα, δηλώνοντας έτσι το σεβασμό τους στο ιδιαίτερο ακροατήριό τους που παρακολουθούσε ευλαβικά.
   Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια του Γηροκομείου, κα Νίκη Λένη, καθώς και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν για μία ακόμη φορά, καθώς η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου με το Γηροκομείο εξελίσσεται σε θεσμό που και οι δύο πλευρές στηρίζουν με ευχαρίστηση.
   Στην εποχή που η Ελλάδα γερνάει, καθώς το 18% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών με προοπτική το 2020 να πλησιάζει το 24%, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, το στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε ως κοινωνία, είναι η ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, μέσα από την εφαρμογή πολιτικών προσαρμοσμένων στη γήρανση των γενεών, μέσα από τη βελτίωση των συστημάτων υγείας για τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, καθώς και τον ανθρωπιστικό προσανατολισμό της εκπαίδευσης .
   Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στα πλαίσια προγράμματος διαγενεακής αλληλεγγύης, υπενθυμίζει, πληροφορεί, ευαισθητοποιεί και ενημερώνει για θέματα που σχετίζονται με την τρίτη ηλικία.
   Ταυτόχρονα καλεί όλους τους συμπολίτες μας που είναι άνω των 65 ετών να έρθουν στο σχολείο την Τρίτη 14 Μαΐου 2013, στις 9:00 το πρωί, και να συμμετέχουν σε δράσεις που οργανώνει το σχολείο για να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ των γενεών και όλοι μαζί, μαθητές και μεγαλύτεροι να ετοιμάσουμε ένα μήνυμα που θα σταλεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε.
   Ως ενεργοί πολίτες, καθώς το 2013 έχει οριστεί από την Ε.Ε. ως το ''Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών'' επιβάλλεται να στείλουμε στην Ευρώπη το δικό μας μήνυμα για την Ευρώπη που θέλουμε, για την Ευρώπη που σέβεται και αναγνωρίζει τον κάθε άνθρωπο, σ’ όποια ηλικία και αν είναι, ως οντότητα χωριστή με αξία μοναδική. Το μήνυμα που θα ετοιμάσουμε, θα επενδυθεί με μουσική από τους μαθητές μας και θα αποτελέσει υλικό της συμμετοχής του σχολείου μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “generations@school”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.