3 Απρ 2013

Για ακόμη μια φορά μας έκανε περήφανους το Μουσικό Σχολείο Άρτας - VIDEO και ΦΩΤΟ

Άλλη μια επιβράβευση με το "Λοιπόν διηγήσου!...", που μου δίνει το δικαίωμα να πω σε κάποιους: "Λοιπόν εξηγήσου!..."

   Με το 1ο βραβείο στην κατηγορία, “grand prix” στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας για το 2013 τιμήθηκε το Μουσικό Σχολείο Άρτας το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
   4000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν, από τα τέλη Οκτωβρίου, στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές όλων των σχολείων που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό.
   Το θέμα του διαγωνισμού ήταν:
Ιστορίες και μύθοι της Ανατολής και της Δύσης 
«Λοιπόν διηγήσου !...» 
και αναπτύχθηκε από περισσότερες από 300 τάξεις και 250 καθηγητές γαλλικής γλώσσας, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.
   Οι μαθητές της Β’ τάξης του Μουσικού Σχολείου Άρτας δημιούργησαν ένα παραμύθι το οποίο μας διηγείται την ιστορία ενός μουσικού που έχασε την έμπνευσή του και την αναζητά. Αποφασίζει λοιπόν να επισκεφτεί τη σοφή της πόλης, η οποία τον συμβουλεύει να πάει στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου, στην Αλεξάνδρεια. Όμως οι θεωρητικές γνώσεις δεν τον βοηθούν. Επιστρέφει στη σοφή που αυτή τη φορά τον συμβουλεύει να πάει στον παράδεισο να συναντήσει παλιούς διάσημους καλλιτέχνες για να του δώσουν το μυστικό της έμπνευσης. Για άλλη μια φορά ο μουσικός μας δεν θα λύσει το πρόβλημά του. Αυτή τη φορά η σοφή μας προβληματισμένη θα συμβουλεύσει τον άτυχο μουσικό να βρει τον Panoramix. Μα ούτε το μαγικό φίλτρο είναι λύση για το πρόβλημα του μουσικού μας. Τότε η σοφή μας έχει μια λαμπρή ιδέα, να χρησιμοποιήσει το λυχνάρι, να βγει το τζίνι και να πραγματοποιήσει την ευχή του. Πράγματι το τζίνι εμφανίζεται αλλά προειδοποιεί ότι η ευχή πρέπει να μπορεί να πάρει μορφή. Έτσι ο μουσικός ζητά την ομορφότερη μούσα του κόσμου και η ευχή του πραγματοποιείται. Όπως και τις προηγούμενες φορές ο μουσικός μας δεν έλυσε το πρόβλημα του και η απελπισία και στη συνέχεια η οργή τού προκαλούν τόσο έντονα συναισθήματα που φέρνουν πίσω την έμπνευσή του.
   Οι μαθητές του σχολείου μας χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα ψηφιακά μέσα αφηγήθηκαν την παραπάνω ιστορία με σειρά φωτογραφιών σε μορφή βίντεο, επενδυμένες με πρωτότυπη σύνθεση (τραγούδι) σε στίχους και μουσική που δημιουργήθηκε από τους ίδιους για το συγκεκριμένο σκοπό, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού του σχολείου κας Θάλειας Δημοθεοδώρου και ηχογραφήθηκε από τον εκπαιδευτικό κο Σπήλιο Κούνα.
   Στη τελετή βράβευσης το μουσικό σύνολο που έγραψε και ηχογράφησε το τραγούδι το ερμήνευσε ζωντανά δημιουργώντας πολύ θετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Την τελετή βράβευσης ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που είχε οργανώσει το Γαλλικό Ινστιτούτο.
   Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άρτας οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά τους στο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για την πραγματοποίηση της βράβευσης.
   Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Άρτας συγχαίρουν την εκπαιδευτικό κα Nathalie Poupard που είχε όλη την ευθύνη της δράσης και τους μαθητές του σχολείου για την μεγάλη τους επιτυχία.




   
 Δείτε το video του διαγωνισμού:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.